Se alla

Pressmeddelande

Liberalerna i Lekeberg vill bygga trygghetsboende i Mullhyttan

Fredag 7 september 2018

Vi Liberaler anser att kommunen ska bygga nya bostäder för äldre i Mullhyttan. Här går en tydlig skiljelinje mellan partierna. Socialdemokraterna tycker istället att det ska byggas på två våningar på Linden med motivet att ”mer centralt än så blir det inte”. I samma andetag antar S i princip att alla äldre vill flytta till Fjugesta.

”Vi vet att detta inte stämmer. Många vill bo kvar i Mullhyttan livet ut. Och vi tycker att det är viktigt att människor själv får välja. Vi vill att hela kommunen ska leva och utvecklas”, säger Eva Blomqvist som toppar Liberalernas lista till kommunfullmäktige.

Elin Nilsson, Liberalernas representant i kommunstyrelsen och själv uppvuxen i Mullhyttan utvecklar resonemanget:
”Jag som bodde mina första 25 år i Mullhyttan och som nu bor i Vekhyttan, skulle nog hellre flytta till Mullhyttan än Fjugesta om jag inte kan bo kvar här när jag blir gammal och kanske lite skröplig. Inte för att Fjugesta inte är en bra plats att bo på, utan för att det är i Mullhyttan jag har mitt sammanhang. Där kommer jag känna igen mig även om jag blir lite snurrig. Andra väljer Fjugesta av samma anledning.”

Det är viktigt att det blir en politisk prioritering på Mullhyttan. Just nu byggs det fler bostäder i både Fjugesta och Lanna tack vare privata aktörer, vilket är bra. Men det har inte funnits samma intresse från marknaden att satsa i Mullhyttan, då är det kommunens ansvar att se till att prioritera där.

”Vi i Liberalerna är tydliga. Vi tycker att tycker att det är dags att prioritera Mullhyttan”, avslutar Eva Blomqvist.

Mer information:
Elin Nilsson, 070-358 51 55
Eva Blomqvist, 076-112 21 15